Keresés
Close this search box.
MÉLYKÚT Időjárás

TOP_PLUSZ-1.2.1-21

Sajtóközlemény

Buszmegálló építése, közlekedési infrastruktúra fejlesztése Mélykúton

2023/03/01

Felhívás neve és kódszáma: Élhető települések TOP_PLUSZ-1.2.1-21

Pályázati azonosító: TOP_PLUSZ-1.2.1-21-BK1-2022-00024

Kedvezményezett neve: Mélykút Város Önkormányzat

Fejlesztés helyszíne: buszmegálló építése a Mélykút belterület 704. hrsz-on, gyalog és kerékpárút építése a Kossuth utca bal oldalán az Új utcai kereszteződésétől a kerékpárút külterületi szakaszáig

A projekt megvalósításával a tervezett gyalog-, és kerékpárút az 55-ös számú főútvonal bal oldalán, annak 65+265 km szelvényétől, külterületen meglévő kerékpárútig, ahhoz csatlakoztatva, 424 fm hosszban kerül megépítésre. A tervezett burkolat 2,75 m burkolatszélességgel, mellette mindkét oldalon 5 cm széles kerti szegéllyel, szegélyen kívül 50-50 cm széles útpadkával került tervezésre. A tervezett kerékpárutas vasúti átjárót szintén vasúti főjelzővel függésben lévő fény- és félsorompókkal kívánjuk biztosítani. A kiépítésre kerülő kerékpárútnak köszönhetően mindamellett, hogy végre egybefüggő kerékpárút hálózat jön létre, hiszen összeköti majd a két meglévő kerékpárutunkat, biztosításra kerül lakott területen kívül elhelyezkedő munkahelyek és a település belterülete között a biztonságos kerékpáros közlekedés.

A fedett buszváró a korábban kiépített buszforduló térburkolati rendszerét, valamint a kapcsolódó közműveket figyelembe véve egy egyszerű költségtakarékos épületszerkezettel rendelkező utasváró kerül kialakításra. A fejlesztés biztosítja a buszról való fedett le és felszállás lehetőségét, időjárástól, széltől védett várakozó teret nyújt a közlekedőknek, valamint egy kompakt, akadálymentes vizesblokk is kialakításra kerül.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg, 270,00 millió forint, azaz Kétszáz-hetvenmillió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével.

A projekt megvalósításával olyan modern európai színvonalú települési közösségi infrastruktúra, és szolgáltatási háttér kialakítására törekszünk, mely célja a település komfort színvonalának emelése. Emellett kiemelendő azon fő cél elérése, hogy a településen élők lehetőségei semmiben se különbözzenek a nagyobb városokban élők lehetőségeitől, a meglévő infrastrukturális hálózat, valamint az igénybe vehető és alapszolgáltatások tekintetében. Mindezek eléréséhez létfontosságú a település hosszútávú fenntartása és lakosságának, közösségének megtartása érdekében.

A projekt várható befejezése 2025. február 01.

A projektről bővebb információt a www.melykut.hu oldalon olvashatnak.

Képek brosúra

További információ kérhető:

Kovács Tamás polgármester

+36/77-560-001; hivatal@melykut.hu

Mélykút címer - Mélykút Város Hivatalos Honlapja