Keresés
Close this search box.
MÉLYKÚT Időjárás

TOP – 1.4.1-19

2020. január 03.

Mélykút Város Önkormányzat

Sajtóközlemény

TOP – 1.4.1-19-BK1-2019-00002 bölcsőde építése Mélykúton

A Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális és Fejlesztési és Operatív Programok Hatóság mint támogató a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében Mélykút Város Önkormányzatának az Bölcsőde építése Mélykúton megnevezésű projektjét támogatásban részesíti.

A projekt támogatása 100 % -os finanszírozású.

Projekt azonosító: TOP-1.4.1-19-BK1-2019-00002 BÖLCSŐDE ÉPÍTÉSE MÉLYKÚTON

Projekt helyszíne: 6449 Mélykút, Hunyadi utca 5, hrsz.:1004

A projekt kezdete:

Projekt megvalósításának kezdő időpontja: 2019. március hó 6. nap

A projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2021.december hó 31.

A projekt fizikai befejezésének tényleges dátuma: 2022. szeptember 30.

A Projekt összköltsége:

Eredetileg megítélt támogatási összeg: 358 757 671 Ft azaz Háromszázötvennyolcmillió-hétszázötvenhétezer-hatszázhetvenegy forint.

Többlettámogatási összeg: 26 880 359 Ft

A Projekt összköltsége: többlettámogatással együtt 385 638 030 millió Ft.

A támogatás intenzitása a Projekt elszámolható összköltségének 100 %-a, de legfeljebb 385 638 030 Ft azaz Háromszáznyolcvanötmillió-hatszázharmincnyolcezer-harminc forint.

A projekt előzményei és leírása:

Magyarország Kormányának felhívása a központi költségvetési szervek, az önkormányzatok, az egyházak, a nonprofit szervezetek, továbbá az önkormányzati többségi tulajdonú vállalkozások számára, a gyermekjóléti alapellátások közül a bölcsődei ellátási formákhoz (bölcsőde, mini bölcsőde, családi bölcsőde) való hozzáférés javítása és az általuk nyújtott szolgáltatások minőségi fejlesztése érdekében.

A projekt alapvető célja egy két gondozási egységes, négy csoportos, 48 férőhelyes új bölcsőde építése, szükséges helyiségek kialakítása, az új csoportok és bölcsőde működtetéséhez előírt kötelez eszközök és berendezések beszerzése. A projekt során két gondozási egységes bölcsőde építése és tárgyi eszközökkel való felszerelése valósul meg a projekttervekben szereplő részletezettséggel, további megvalósuló tevékenységek: energiahatékonysági szempontok érvényesítése, udvar, játszóudvar kialakítása, kerékpár támaszok és tárolók kiépítése, babakocsi tároló létesítése, parkoló-férőhely és akadálymentes parkoló férőhely fejlesztése, kialakítása.

Az új intézmény 48 férőhely révén javítja a bölcsődei ellátási formához hozzáférést, fejleszti a bölcsődei ellátási formák által nyújtott szolgáltatások minőségét, hozzájárulva a kisgyermeket nevelők munkavállalásának támogatásához, a családok segítéséhez, különösen a leghátrányosabb helyzetű térségekben lévő gyermekek minél korábbi életkorban történő megsegítéséhez.

Záró sajtóközlemény

Mélykút címer - Mélykút Város Hivatalos Honlapja