Keresés
Close this search box.
MÉLYKÚT Időjárás

TOP-1.1.2-16

Sajtóközlemény

 

Mélykút Város Önkormányzat

 

PROJEKTZÁRÓ SAJTÓKÖZLEMÉNY             

TOP-1.1.2-16-BK1-2017-00001 INKUBÁTOR CSARNOK ÉPÍTÉSE MÉLYKÚTON

  1. május 31.

 

 

Projekt azonosító: TOP-1.1.2-16-BK1-2017-00001

Projekt helyszíne: Mélykút külterület 0143/28, 0143/21

A projekt kezdete: 2018. január 1.

A projekt fizikai befejezésének napja: 2021. május 31.

A projekt összköltsége: eredeti támogatási összeg 150 millió Ft, többletköltség megítélése utáni támogatás összege: 172,47 millió Ft.

 

A projekt alapvető célja az volt, hogy iparterületet kívánt fejleszteni a termelő-szolgáltató vállalkozások részére, mint megfelelő üzleti környezetet.

A projekt célja, hogy az önkormányzati tulajdonú inkubátorházak infrastrukturális hátterének kiépítése

hozzájáruljon a minőségi vállalkozói adottságokra alapozott, piacképes, lehetőségorientált vállalkozások számának bővüléséhez.  A cél továbbá az, hogy a betelepülő vállalkozások az inkubációs

időszak alatt annyira megerősödjenek, hogy a vállalkozások telephelyi és menedzsment funkcióinak

megerősödésével hozzájáruljanak a foglalkoztatottság. Valamint magas hozzáadott értéket előállítva a

GDP növeléséhez, s ezáltal a nemzetgazdaság erősödéséhez.

 

A projektet megelőzően sem a településen, sem pedig a környékén nem volt ipari termeléshez vagy feldolgozási tevékenységhez szükséges infrastruktúrával ellátott szabad, megvásárolható vagy bérelhető terület. Az önkormányzat a településfejlesztés vagy gazdaságfejlesztéssel kapcsolatos feladatok ellátása során érzékelte a vállalkozások számára szükséges üzleti környezet hiányát. A projekt a helyi infrastruktúra fejlesztéséhez nyújtott beruházási támogatásnak minősül.

 

A projektből történő fejlesztés két irányban valósult meg. 500 m2 alapterületű csarnok tervezése és engedélyeztetése, és az inkubátorház közútkapcsolatát biztosító 230 méter hosszú feltáró út terveztetése es engedélyeztetése.

A fejlesztés során megvalósult az iparfejlesztési és/vagy szolgáltatási célú inkubációs tevékenység céljára használandó ingatlan építése. Továbbá iparfejlesztési és iparfejlesztéshez kapcsolódó szolgáltatói inkubációs funkciókat támogató közös műhely kialakítása, valamint az inkubációs tevékenységhez kapcsolódóan a telekhatáron belüli alapinfrastruktúra kiépítése (közművek, elektromos Vezetékek, közlekedő felületek). Ezen felül az inkubációs tevékenység végzéséhez szükséges eszközök, berendezések, valamint a közös műhelyekben használatos termelő és szolgáltató eszközök beszerzése.

 

Mélykút külterület 0143/28 helyrajzi számú önkormányzati ingatlanon 548,7 m2 alapterületű 6 méter belmagasságú inkubátor csarnok épült. Az inkubátor csarnok alapvetően egy légterű, melyben egy irodai és egy szociális blokk, valamint raktárhelyiség is kapott helyet. Az irodai és szociális rész bútorozott. Az épület alapinfrastruktúrával ellátott. Az ingatlanon belül a parkolás biztosított.

A Mélykút külterület 0143/21 és 0143/28 helyrajzi számon került megépítésre az inkubátor csarnok 55-ös főút kapcsolatát biztosító szilárd burkolatú út is 1380 m2 területen.

 

Mélykút címer - Mélykút Város Hivatalos Honlapja