Keresés
Close this search box.
MÉLYKÚT Időjárás

Tanoda

PDF Nyomtatás

Ismertető a  TÁMOP -3.3.7-09/1-2009-0028 . „Add a kezed!- Esély tanoda megvalósítása Mélykút városában” c. projekt megvalósulásáról.

A konzorciumban megvalósuló pályázat Mélykútra eső összköltsége 11 808 400 Ft, a támogatás mértéke 100 %. A projekt időtartama 2011.06.01-2013.06.30-ig tart.
2011. június 01. a projekt kezdő időpontja, helyszíne a főpályázó önkormányzat tulajdonában lévő Mélykút, Hunyadi u. 18. szám alatti ingatlan (Alkotóház) belső épülete. Az épületet az önkormányzat a támogatásból felújította: festés, burkolás munkálatok befejeződtek szeptember közepére, így rendelkezésre áll a tanoda sztenderdnek megfelelő helyszín. A projekt keretén belül megtörtént a bútorok és informatikai eszközök beszerzése a tervezettek alapján.

A konzorciumban megvalósuló pályázat  Esély a Hátrányos Helyzetűeknek Közhasznú alapítványra eső összköltsége 38.182.440 Ft.

Az alapítvány az előlege terhére megvásárolta a számítógépeket, másológépet, projektort, a helyiségeket berendezték Mélykút Hunyadi 18. szám alatti épületben. A programban10 fő vett részt a helyi tantestületből, továbbá külső szakemberek bevonása is szükségessé vált. A pályázati támogatásból finanszírozott szakembereken kívül a tanoda programot megvalósító alapítvány főállású fejlesztő pedagógusa is vállalt feladatot.    A tanoda rendszeres felügyeletét is elláttuk.
A pályázatban 45 fő tanuló bevonását vállaltuk, a középiskolások megtartása, velük való kapcsolattartás nehézkes.

A gyerekek 4 különböző tematikájú fejlesztő csoportba járnak, 8 hetente forgórendszerben váltották egymást. Minden foglalkozást vezető pedagógus tantárgysegítést is vállalt, de 1 fő kizárólag korrepetált az igények szerint. Heti rendszerességgel állandó programok:  tematikus fejlesztő foglalkozások; sportfoglalkozások;
A program megvalósítása során a jeles ünnepekre készülődés kapcsán mikulásnapi, adventi és húsvéti rendezvényeket szerveztünk. A szabadidős programokban többek között lovagoltatás, Családi nap, Ki-Mit -Tud vetélkedő került lebonyolításra.
A célcsoport részére biztosított támogatás felhasználása során Balástyán  Lovas tábor , Bükki kirándulás, Szeged és környéke megtekintése, a jövő tanodásai részére kirándulás szervezése történt.
A tanoda épületének fenntartását az Önkormányzat vállalta, annak költségei beépülnek a költségvetésbe.
A pályázó és a konzorciumi partner is vállalta, hogy a megszerzett eszközöket, illetve a felújított épületet a fenntartási időszakban is a tanoda rendelkezésére bocsátja.

A pályázat Mélykútra vonatkozó költségvetése tartalmazza „ Könyvtárfejlesztés „ könyvtárhasználók igényeinek hatékonyabb kielégítését célzó szolgáltatás-fejlesztést.
A könyvtári programok helyszíne Petőfi tér 3. könyvtár.
Olvasás kultúra fejlesztése 10 hónapon keresztül heti rendszerességgel
Könyvtári szolgáltatások népszerűsítése10 hónapon keresztül heti rendszerességgel
„ Könyvtáram az életem „ Szombat esti klub középiskolásoknak működött  10 hónapon keresztül.

A célcsoport számára biztosított támogatások között szerepel a kulturális kirándulások költségei.
10 alkalommal szerveztünk, különböző érdeklődési körhöz kapcsolódóan kirándulásokat
Kiskunhalas: előadás ,  ;,,,Mohácsi Búsó-járás megtekintése,;,Bikal Élménypark, ; Szeged Szabadtéri Színpad :Mágnás Miska előadás megtekintése, ;  Pécsi kirándulás  -Óbánya túra, ;  Budapest Vígszínház: Padlás előadás megtekintése, ; Budapest Operettszinház: Szép Nyári Nap előadás megtekintése, ;Szeged : játszóház, mozi ,; Tompai település megtekintése,:   Budapesti Nagycirkusz előadás megtekintése
Író-olvasó találkozó keretei között kettő ” rendhagyó irodalom óra 5 művésszel” ,valamint gyermekműsor került lebonyolításra.
TANODA záró rendezvényét 2013. június 28. napján 15.00 órai kezdettel tartjuk, melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk.
A  TÁMOP -3.3.7-09/1-2009-0028 . „Add a kezed!- Esély tanoda megvalósítása Mélykút városában” c. projekt megvalósulása jelentősen hozzájárult a hátrányos helyzetű gyerekek felzárkóztatásához a tanodai foglalkozások eredménye képpen, a kirándulások, rendezvények a célcsoport számára maradandó élményt jelentettek.

A könyvtárfejlesztés során megvalósuló foglalkozások résztvevői ismereteiket gyarapítva, megtanulták a könyvtár használat nem csak könyvkölcsönzésből áll.
A tartalmas kirándulások lehetővé tették a célcsoport számára a felejthetetlen szórakozást, kikapcsolódást.

Meghívó a zárórendezvényre

1 2
3 4
5 6
7 8
9 10
11
Mélykút címer - Mélykút Város Hivatalos Honlapja