Keresés
Close this search box.
MÉLYKÚT Időjárás

NKA pályázat Mélykút könyvtárának szakmai eszközfejlesztése, korszerűsítése

Mélykút könyvtárának szakmai eszközfejlesztése, korszerűsítése

 

Pályázati azonosító: 204105/03483

 

Nemzeti Kulturális Alap Közgyűjtemények Kollégiuma döntésének megfelelően Mélykút Város Önkormányzata támogatásban részesült könyvtár belső felújításához. A 2020. október 30-án benyújtásra került pályázatnak köszönhetően lehetőséget kapott a könyvtár az épület bútorzatának korszerűsítésére, szakmai eszközfejlesztésre. Ezzel a pályázattal lehetőségünk volt a könyvtár központi részét, a felnőtt olvasóteret megújítani, egy olvasóbarát kölcsönző- és olvasóteret kialakítani, külön figyelve a gyerekek igényeire. A könyvtár nyilvános teréhez egy 21 m2-es irodahelyiséget nyitottunk hozzá, és az új berendezésnek köszönhetően egy átlátható teret sikerült kialakítani. A Könyvtár teljes belső falfelülete új színt kapott, falai javításra, festésre kerültek. A világítás korszerűsítése is megtörtént, új lámpatestek is elhelyezésre kerültek. A felnőtt olvasóteremben egységes szerkezetű polcrendszer került elhelyezésre, mely a tematikus keresést megkönnyíti. Olvasói fotelok, asztalok és egységes székek kerültek beszerzésre, melyek kényelmesebbé tették a belső teret az olvasók számára. Egy új, több állomásos számítógépes munkatér is kialakításra került. A nyitott terek alkalmassá váltak kiscsoportos foglalkozások, könyvtári órák, és kulturális programok megszervezésére. A gyermek részlegbe is új bútorzat került, mellyel lehetőségünk lett gyereksarok kialakítására. Kialakítottunk egy új, folyóirat-olvasó teret is. A régi elavult szőnyegek helyébe új egységes szőnyegek kerültek a könyvtár termeibe.

A mélykúti Könyvtár, Információs és Közösségi Hely Mélykút Város teljes lakosságának könyvtári szolgáltatását látja el. Segíti az élethosszig tartó tanulást, valamint helyet biztosít különböző közösségek és rendezvények számára. Folyamatosan frissülő gyűjteményével látja el olvasóit. A könyvtárban Digitális Jólét Pont és Europe Direct Információs Sarok működik, mellyel segítséget nyújt a város lakosságának digitális fejlődésében, illetve információkat szolgáltat.

Újra nyitáskor a 21. század elvárásainak megfelelően egy kényelmes, barátságos térrel vártuk az olvasóinkat. Köszönjük a Nemzeti Kulturális Alap támogatását!

Mélykút címer - Mélykút Város Hivatalos Honlapja