Keresés
Close this search box.
MÉLYKÚT Időjárás

Mélykút Kossuth utcai Buszforduló, buszmegálló és parkolók létesítése

Önkormányzatunk a Kossuth Lajos utca – Nagy utca csomópont környezetében, a hrsz: 705 ingatlan fejlesztését határozta el. 

Ahol korábban kereskedelmi funkciójú építmények elbontásra kerültek, és helyette most belső buszforduló, buszmegálló peronszigettel kerül kialakításra.

A buszjárat útvonala is módosulni fog, mert az 55.sz. főútról érkező buszjáratok biztonságos körülmények között megfordulnak, az utasokat leszállítják és felveszik, majd az 55.sz. főút felé távoznak. Ezzel a fejlesztéssel a posta, iskola, óvoda előtti utcaszakasz forgalma normalizálódik.

A buszmegállótól délre R=10 m ívsugárral, R=2,0 m belső körrel gyülekező, várakozó, átszálló teret terveztünk. Funkciója gyalogos-személygépkocsi közös

használatú tér. A Nagy utca déli, páratlan oldalán (Kínai bolt előtt) P11, tizenegy db merőleges felállású személygépkocsi parkolót terveztünk. Ebből egy db mozgáskorlátozottak részére készül.

A tervezett kialakítás biztosítása érdekében egy db légvezeték oszlop áthelyezése szükséges. Az oszlopon 0,4KV elektromos, és optikai és hírközlési kábelek üzemelnek.

A Kossuth utcai üzletek előtti rész, a Nagy utca és a Szt. László utca közötti szakaszon a meglévő padkaburkolat felújítása zárt csapadékvíz elvezetéssel és járdaburkolat felújításával.

Továbbá kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy mindezek figyelembevételével óvatosan, megértően közlekedjenek ezen az útszakaszokon! 

Gépjármű parkolásra javasoljuk a Nagy utcai (orvosi rendelő), a Petőfi tér É-i oldalán lévő (Csorba-ház előtt) parkolókat, illetve hétvégén a polgármesteri hivatal belsőudvari parkolóját.

Kérjük szíves türelmüket és megértésüket a munkálatokból adódó esetleges közlekedési akadályokra, parkolási nehézségekkel kapcsolatosan! 

 

Kovács Tamás

polgármester

Mélykút címer - Mélykút Város Hivatalos Honlapja